Bersama Menyemarakkan Spirit Dakwah. Islam Untuk Semua.

Kem CONFERENCE OF NATURE '08

CONFERENCE OF NATURE '08

Assalammualaikum w.b.t

Untuk pengetahuan semua, insyaALLAH pihak Pusat Islam & Pembangunan Insan dengan kerjasama Sahabat Masjid (SAHAM) akan mengadakan satu perkhemahan bertempat di Taman Deerland, Lanchang iaitu pada 14-17 November 2008.

Ini merupakan julung kalinya perkhemahan kali ini
diadakan selama 4 hari 3 malam. Pelbagai aktiviti yang menarik akan
di jalankan. Antaranya ialah Khidmat Komuniti bersama penduduk kampung, bermain gajah (sape nk mandi ngan gajah,bolehlh), Jelajah Deerland, Menyusuri Sungai, Masak ala-ala survival dan pelbagai lagi aktiviti yg cukup-cukup menarik.


Firman Allah s.w.t dalam Surah al-An'am ayat 99
"Dan Dialah yang menurunkan air hujan dari langit, lalu Kami tumbuhkan dengan air itu segala macam tumbuh-tumbuhan maka Kami keluarkan dari tumbuh-tumbuhan itu tanaman yang menghijau. Kami keluarkan dari tanaman yang menghijau itu butir yang banyak; dan dari mayang korma mengurai tangkai-tangkai yang menjulai, dan kebun-kebun anggur, dan (Kami keluarkan pula) zaitun dan delima yang serupa dan yang tidak serupa. Perhatikanlah buahnya di waktu pohonnya berbuah dan (perhatikan pulalah) kematangannya. Sesungguhnya pada yang demikian itu ada tanda-tanda (kekuasaan Allah) bagi orang-orang yang beriman."

"Bersama-sama kita menikmati keindahan alam ciptaan ALLAH s.w.t"

6 comments:

salam.. JOM P!!

insya ALLAH best..
gunakan manfaat yg kurnia ALLAH sbaiknya.. dpt mengenal kebesaran Allah melalui penciptaan alam semesta ini... SUBHANALLAH.. =)

Anonymous
November 11, 2008 at 7:34 PM comment-delete

salam...

bez tapi xleh join. kenapa lewat sangat buat kem? rmai yg xblh join... lain kli plih la mse yg sesuai, awlkan ckit.., next time, buat la kat luar phg.. ble nk pnjat gunung?

mentol
November 12, 2008 at 11:45 PM comment-delete

wslm...
asalnya mukhyyam ni nk wat bln 8,tp ade bnyk mslh...bertmbung dgn expoconvo n len3 lg...
insyaALLAH sem dpn,akan bt awl...
gunung ek??dlm perancangan jgk tuh...tp kna tggu kelulusan dr ustaz... =)

November 13, 2008 at 12:28 AM comment-delete

salam


Subhanallah..
alhamdulillah..
Allahuakbar..
xsabr rsnya nk tggu hr esk..walaupun ht ini,3/4 dh brada kt kmpung..hrp2 pgram ni brjalan lancar sprti yg drncang.mg Allah mmbrkati.syabas kpd korang yg mnctuskn idea tuk pgram ni..menarik...
aktiviti masak ala2 survival tu cam best je...ada prtandingan mmasak x?kalu ada nk prepare..hehe..

"strive 4 ISLAM in mardhatillah"

mumbang
November 13, 2008 at 12:53 PM comment-delete

pertandingan msk??
xderlh...
klu ade...konpem muslimin menang...hehe

November 14, 2008 at 8:41 AM comment-delete

muslimin jgn perasan...walaupn dunia msakan sekarg dh dmonopoli o kaum antum,muslimat juga xkurg hebatnya memasak...

nasib baik xde prtndingan memasak,
kalau x...
kami xkn benarkn korang menang
"kamilah juara"

mumbang
November 17, 2008 at 11:27 PM comment-delete
Related Posts with Thumbnails